hétfő, január 08, 2007

Füles


Füles. Na nem a szamár a Micimackóból, hanem Woody Allen legújabb filmjének címe, bár ha belegondolunk, van némi hasonlóság Woody és a szamár jellemében. Jelen esetben egy kitűnő újságíró (Ian McShane, aki a mocskosszájú főszereplője a nem jut eszembe milyen sorozatnak, ja Deadwood) jut egy füleshez, melynek nem tud már a végére járni, ugyanis halott... A kaszást azért kijátssza néhányszor, hogy eljutassa a tuti tippet egy élő személynek, akit nem más alakít, mint Woody Allen új múzsája, Scarlett Johansson. És igen, természetesen a mester is szívesen megjelenik saját alkotásában, és hozza a megszokott figurát. Végigidegeskedi az egész történetet, de azért benne van minden marhaságban, amiket a tőle elvárható bénasággal hajt végre. Néha már burleszkszerű a film, amit egyébként zavaróan röhejesnek találnánk, de ez Woody Allen... A krimi szál persze nem annyira erős, mint a némileg eltúlzott jellemábrázolás, de nekem nem is hiányzott. Jaj, el ne feledkezzek a kenguruk kedvenc színészéről (nem Russell Crowe :-) Hugh Jackmanről, akinek azóta elhisszük, hogy arisztokrata, amióta elővezette a vajreklámot a Kate és Leopoldban. Tehát szereplőink egy halott újságíró, egy amerikai újságíró tanonc lány, egy szintén amerikai bűvész és egy angol arisztokrata. A tarotkártyás sorozatgyilkos pedig újra és újra lesújt áldozataira London utcáin... ezt rakjátok össze!
Akik szeretik Woody filmjeit, ebben is tetszeni fog nekik smúzoló mágusként, akik viszont a Match Point miatt szerették meg, azoknak nem ajánlom ezt a művet.
A mindig jó pillanatban megszólaló hattyúk tava, a vudielenes poénok, a mellettem röhögő barátok és Kháron ladikja nagyban hozzájárult ahhoz, hogy nekem egy jó élmény legyen a Füles. Nem kötelező megnézni, ez csupán egy tipp :-) a scoop

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az a hattyúk tava volt? mennyit gondolkodtam!
Peter! Önnek gyönyörű a fogzománca!
Remélem Bannak tetszett annak ellenére hogy annyira nem....
A

juice írta...

ez még Bundabárnak is tetszett!