hétfő, február 12, 2007

Just a gigolo

A legtöbb férfi just a gigolo, itt most kettő is lesz belőle. Kolibrikezű Ben kitalálta, hogy swingelni fogunk, én a lindy hopra szavaztam. Azért meglátom, mi lesz ebből, de már ránk fér egy kis ugrabugra.
Egy kis enciklopédia ehhez a dologhoz: A Lindy volt viszont az első olyan jazz alapokon nyugvó afroamerikai tánc, amit a fehér Amerika is elismert és megszeretett. Korábban ugyanis élesen faji alapon különült el egy-egy tánc elfogadottsága. Az afroamerikai eredete és vadsága vagy szexuális túlfűtöttsége miatt az első swing táncokat vagy azok csíráit addig élesen elutasította a fehér társadalom... A Lindy tartalmaz igen lényeges, karakteres elemeket: alapvetően 6-os és 8-as számolású alapot és egy folyamatosan „forgó” érzést (vö. swing) amely a zene ütemével, és a szinkópálással áll kapcsolatban. A Lindy jellemzője a hangsúly árnyalatnyi előlegezése vagy késleltetése az alapütéshez, a beathez képest ami a táncos mozgásában dinamikusan megjelenik.

Majd beszámolok róla, ha abszolváltunk ebből valamit.
Addig élvezzétek Bantu (Ben afro neve) és Péter (uncsitesó) gigolo táncát, amin majd még csiszolunk. A legjobb a kezdő képsor, amikor Ben ráeszmél, hogy neki bizony táncolnia kell...Könnyű ide belinkelni valaki mást, ugye ;-) Na majd keresek magamról is valami cikis felvételt, de ez Benékről aranyos nagyon, ugye?

3 megjegyzés:

A írta...

Hát ez tényleg aranyos
konszolidált apuka hangulatú :))))
várjuk az általad Magadról cikisnek minőpített felvételt sok szeretettel:)

juice írta...

igyekszem...
mintha lenne egy settáncos kis felvétel, ahol rontok és Ben ráncigál, csak nem tudom mennyire kompatibilis mondjuk youtube-bal

azért konszolidált, mert esküvőn készült (és családi, nem csúnyán berugós baráti)

juice írta...

sajna nem kompatibilis... vagy nem is sajna :-)