csütörtök, február 15, 2007

Majdnem

A majdnem olyan, mint a mi lett volna ha. De csak majdnem olyan. Én hajlamos vagyok ilyen gondolatokkal ellenni több órát is. Mi lett volna ha, és valami majdnem megtörtént, vagy nem. Pedig ennek semmi értelme, mert a majdnem nem elég, és a majdnem, az nem AZ. Ha az ember AZT akarja, de csak majdnem kapja meg, attól még nem biztos, hogy megnő az esélye annak, hogy egyszer meg is kapja. Mert lehet, hogy nem is kapta meg majdnem, hanem csak ő arra gondolt. És ennek ellenére el lehet játszani a gondolattal, hogy mégis mi lett volna ha... nem majdnem, hanem igaziból megkapta volna AZT. AZ lehet bármi, vagy bármi más. Lehet, hogy az az AZ majdnem nem is AZ lett. De hát "You can't always get what you want"Tegnap láttam a Majdnem híres című filmet. Egy koraérett kissrác a főszereplő, aki 15 évesen cikket ír a Rolling Stone magazinnak egy már majdnem befutott bandáról. Az a legjobb rész benne, amikor a zenekar zuhan le a repülőgéppel, és mindenkiből kitör egy vallomás. Az első percben persze még rákenroll, de a másodikban közli a frontember, hogy ő mindenkit szeret, a harmadikban közlik a többiek, hogy ők nem szeretik a frontembert, a negyedikben mindenki közli, hogy mindenki mindenkivel hált, az ötödikben a kissrác közli, hogy szereti a kiscsajt, akit a többiek kihasználtak, a hatodikban közli az egyik tag, hogy ő meleg, a hetedikben pedig közli a pilóta, hogy kijöttek a viharból, és mégsem zuhannak le... az élet már csak ilyen.
De miért van az, hogy csak akkor mondunk igazat, amikor már azt hisszük, hogy nincs tovább? Folyamatos játék az élet, egymással játszunk, amíg ki nem derül, hogy game over. Enélkül vajon unatkoznánk? Túl egyszerű lenne, vagy túl bonyolult? Nem tudom. De a zenekar játszik tovább...

6 megjegyzés:

enemigo de la especie... írta...

hi! do you speak english? you should write a post in english, I think your blogg is very intresting, but i dont understand enought.
bye! have a nice life.

juice írta...

dear Al Pacino, are you from Chile? welcome on my blog! unfortunately my english is terrible and i have to use my mother tongue to express my thoughts. i know i should practice english...
once i try to post in english...
once :-)

enemigo de la especie... írta...

hi juice, you can tell me Al?! i dont speack english very good, in my conutry the people speak spanish. so if you speak english or spanich, we can talk.
a big kiss to you, and remeber write a post in english, i want met you!
bye

enemigo de la especie... írta...

and.. yes i´m from chile... but now i´m in europe.

A írta...

Juice!
ezt a legkomolyabban mondom, ezen a felvezetőn istenien szórakoztam!
ajánlod a filmet amúgy?

juice írta...

Igen, ajánlom! Nagyon klassz, mondjuk én szeretem ezt a zenei korszakot, de talán önmagában is megállja a helyét. Persze a tanulság egyszerű és rock n' rollosan van megfogalmazva, de hát nem a filozófiai mélység vonzó benne.
A felvezető pedig: néha megesik, hogy így belefeledkezem valamibe :-)