péntek, május 25, 2007

Ne ess pánikba!

...ez a leghasznosabb tanács amivel a Galaxis Útikalauz Stopposoknak című szerzemény szolgálhat. És ha halljátok a közeledő Vogonokat, akkor vegyétek magatokhoz azt a frottír anyagdarabot a fürdőből. Ma van a "törülközőnap" Douglas Adams emlékére.
Most olvasom a harmadik részét ennek a kvintológiának (márha van ilyen szó), és nem tudom eldönteni, hogy ő veszített a lendületéből, vagy én. Lehet, hogy nem kellene más könyvekkel párhuzamosan olvasni, vagy túl meleg van hozzá? Mindenesetre lassan haladok vele. Pedig nagyon szerettem az első két részt, egyszerűen bámulatosnak tartom ezt a fazont. Hihetetlenül csapongó és értelmetlen minden egyes mondata, mégis "világos".

and the answer is...


Persze semmi konkrétat nem tudok tőle idézni, sőt, valószínűleg újdonságként hatna minden szava, ha most azonnal elölről kezdeném az egészet, és higgyétek el, nem vagyok szenilis (még).
Azért alapműnek tartom, kötelező olvasmánynak. Tele van tanulsággal, és igazán hülyére veszi a bürokráciát, az emberi butaságot és úgy általában mindent.
Mert hülyék vagyunk. És ő rájött erre.
Szóval olvassátok el légyszíves, különben lerugom az arcotokat, de minimum lelőllek titeket a szempontpuskámmal.

2 megjegyzés:

Nagy Bence írta...

Szép találat! De mi ez itt? (...) Ja nem, mégsem, meg fogunk halni...

juice írta...

szia te vogon, mondasz egy verset?