kedd, július 24, 2007

Játékleírás Melinek


Ilyen az élet!

Fejből írom, úgyhogy ha valamit kihagyok, lehet kérdezni!


5-6 játékosnál 2 bábú játszik, kevesebb játékosnál 3 fejenként.
A tábla felállítása: start mező, utána -1-től -8-ig, aztán a szerencsemezők, aztán +8-tól +1-ig, aztán -1-től -10-ig. Az őrök elhelyezése az összes szerencsemezőre és a +8, +7-re.
Tetszés szerint lehet felállítani, érdemes csigavonalban. Valaki kezd, utána óramutató vagy mindegy milyen irányban körbe mindenki dob sorban.
Amennyit dobsz oda lépsz. Azt a mezőt fel kell venned, ahol nem áll egy másik bábú, vagy őr. Tehát csak üres mezőt tudsz felvenni. Azzal az őrrel lehet lépni, ami mellett áll bábú, nem kell, hogy a te bábúd legyen. Olyan őrrel nem szabad lépni, ami egyedül van, vagy csak másik őr(ök) áll(nak) mellette.
Egy kockán korlátlan számú bábú és őr is állhat.
A felvett mező helyét nem kell tovább beleszámolni a lépésekbe, érdemes menet közben összetologatni az utat, hogy jobban átlátható legyen. Végigmentek, a végén ki lehet futni, nem kell pontosan annyit dobni, amivel beérsz. Minden játékosnak minden bábújával be kell érni, de alternatív lehetőség lehet, hogy addig játszotok, míg az első embernek beér minden bábúja.
A végén össze kell adni a mezők értékét, a szerencsemező átfordítja a legnagyobb mínuszos értékeket plusszá, de csak annyit fordít át, ahány szerencsemeződ van.
Az nyer, akinek a legtöbb pontja van.

Nincsenek megjegyzések: