csütörtök, november 08, 2007

Tévémaci

Ilyenkor munka közben azzal kapcsolom ki magam (azon kívül, hogy ezt írom), hogy megnézem mi lesz este a tv-ben, amikor végre lepunnyadhatok egy finom teával.
Estig nem jutottam el, de öt körül lesz a film+-on a Változások kora (Restoration), ami régen az egyik kedvenc filmem volt, és nem nagyon megy tévében, úh. ez jó alkalom a megnézésre, ha valaki nem ismeri.
A film II. Károly idejében játszódik (a király Sam Neil) és egy orvos életét kíséri éveken keresztül, akivel jó-rossz egyaránt történik és jelleme természetesen fejlődik ezalatt. Az orvost Robert Downey az ifjabbik játsza, legjobb barátját pedig Remus Lupin :), de ott lesz még Meg Ryan, Gandalf bácsi meg Hugh Grant, akinek kitűnően áll a pojáca festő figurája.
Nagyon jó a zenéje is, meg a sztori is, és a jó fajta kosztümös filmek közé tartozik, márcsak azért is, mert a történet szerves része a giccstől csöpögő királyi udvar és ennek ellentéte a kvéker életmód, úh. a tollas-harisnyás-aranygombos ruhák és a fekete egyszerű öltözet ebben az esetben nem okoznak fájdalmat.
Kicsit hosszú és a vége hálivúdos és nem írt filmtörténelmet, de az átlag kereskedelmi csatornás filmeknél azért sokkal jobb.És egyébként is: "a pestis mindenkit felráz Merivel"

4 megjegyzés:

Andreotti írta...

nincs film plüsszünk, de ma lesz Fábry is, lehet kacarászni!!!!!

juice írta...

ja és Facérozzunk is!
Brántu nem lesz hétvégén, de valamikor lesz...

Andreotti írta...

itt ott megjelenik? van aztán nincs aztán megint csak van?.... hol van most?

juice írta...

most itt van, tehát van, aztán hétvégén máshol lesz, akkor nincs, aztán megint van, kivéve amikor dolgozik este is, olyankor nincs...