kedd, február 19, 2008

Egyszer volt, hol nem volt...

Tegnap véletlenül írtam egy rövidke mesét egy katicáról, amit Er és Andreotti, nektek ajánlok, ki lehet bővíteni és mesélni a porontyoknak! Mivel hamari berkenye módjára írtam, még van benne némi hiányosság, de vázlatnak jó lesz. Er, gondolom nincs híres katicás műalkotás, de azért inspirációnak megteszi :)
A fotót köszönöm Bazsinak, az ő masinája előtt sétált el ez a mesefigura......Egyszer régen, egy Zuzmó nevű városkában éldegélt egy rettentő csúf bogárka. Fekete rücskös páncél borította, ezért a többi bogár óckodott szóba állni vele, pedig ez a bogárka nem csupán kedves volt, de remek vicceket tudott mesélni a rinocéroszokról. Egy nap, mikor ráébredt, hogy külseje miatt nem talál barátokat (még a nála sokkal nagyobb termetű teremtmények is megijedtek tőle), elindult a Márvány-hegy irányába, hátha annak másik oldalán rálel valami csodálatos dologra, ami örökre megváltoztatja az életét. Alighogy elindult, egy fa ledobta levelét, amit az első légáramlat alásodort, így rábízta magát a szellő akaratára. A falevél épp a Márvány-hegy tetején tette le. Bogarunk elindult egy gesztenye felé, mivel mást nem látott a környéken. Észrevette, hogy kis ablak és ajtó töri meg a gesztenye sima héját, így belesett. Az apró kulipintyóban egy hangya varrogatott éppen, aki beinvitálta a leskelődőt.
"Már régóta várom, hogy eljöjj hozzám!" - mondta a hangya, és aprócska varrógépéből egy piros köpönyeget vett elő.
"Ezentúl viseld ezt a köpenyt, és meglátod a többi lény észreveszi ki is vagy valójában. Ha szerzel egy barátot, ragassz a köpenyre egy fekete pöttyöt, és erről majd eszedbe jut, hogy többé már nem vagy egyedül."
A bogárka megköszönte az ajándékot és elindult új élete felé... így ezentúl ha láttok egy katicát, barátkozzatok össze vele, és hallgassátok meg legújabb rinocéroszos viccét!

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszi a mesét mégegyszer!
Bazsi

Attila írta...

Aztán a kis katica a folyó felett repült és bebucskázott a vízbe, ahol egy domolykó egyből bekapta, mert hirtelen azt hitte hogy ez a régóta hiánycikk SALMO Tiny BT 3F.

juice írta...

Naaa!
csak jó vége lehet - és nem a domolykónak drukkolok!

A írta...

szegényke.....

Era írta...

Szuper a mese! Minden héten kérünk egyet!

juice írta...

Minden héten? ajjaj :)

Babu írta...

Bennem felmerült a kérdés, hogy hogyan lehet "véletlenül" írni egy ilyen aranyos kis mesét! :)

juice írta...

mivel nem velem született tehetség, gondoltam biztos véletlen :)