vasárnap, január 23, 2011

(Nem) a pingvinek vándorlása

Egy fotós munka szólított minket a Balatonhoz, és mivel volt pár szabad óránk, ezért sétáltunk egyet a friss levegőn. Almádiban fotóztunk, de Füreden ejtettük meg a fejszellőztetést. Egy-két képpel és egy finom kávézással gazdagabban, azonban egy derítőszettel szegényebben tértünk vissza. A derítőért később visszanéztünk, de senki (5-en voltunk rá) nem tudta felidézni, hogy mi volt az a pillanat, amikor mindenki azt gondolta, hogy biztos valaki másnál van. Meg persze az sem gyakori, ha egy mondatban szerepel a mindenki-senki-valaki kombináció.

Dunai nyaralónk lévén soha nem voltam gyakori látogató a tavon, így ezen a téli napon számomra még érdekesebb hangulatot-látványt-érzetet nyújtott.
A víz kopogott, a fogunk vacogott, a levegő kék volt.

Elárulom, hogy a fekete-fehér fotó elkészültekor is kék volt a levegő. Csak hogy nehogy azt gondoljátok, hogy pl. sárga és csak a jól hangzó leírás miatt konvertáltam át monokrómmá... Mert nem.

A hűvös levegő sürgette szapora lépteinket egy aranyos látvány lassította le. Kacsák totyogtak a vízparttól felénk, mintha téli kunyhójukba igyekeznének úgy kollektívan. Egész kis népvándorlás hangulata volt a dolognak, a háttérben látható bácsiról ezért azt feltételeztem, hogy ő egy kacsapásztor. Lehetett volna vele egy terelőhattyú is... Mondta volna, hogy "Buksihattyú, szedd ráncba az ebadta kacsajószágokat!" Persze az is lehet, hogy csak egy sima bácsi volt, de az unalmasabb. A kacsavándorlás viszont szóról-szóra igaz.

9 megjegyzés:

keriatti írta...

Nagyon tetszik, ezzel a leírással megtoldva meg főleg. Az első kép a kedvencem

beat.nick írta...

terelőhattyú.... ÁÁÁÁ!!! :)

juice írta...

köszönöm :)

tsg: kacsákhoz normale :D :D

benvonmatterhorn írta...

áá ő egy kacsapásztor :DD behaltam ezen a szövegen.. lehet csak a sztori miatt, de nekem a kacsákok a kedvenceim.. :D

juice írta...

örülök, ha tetszett :)

Csikós Gábor írta...

Két minimalista fotó (nagyon tetszenek), max. hangulatfestés és a bónusz kacsapásztor. Ha nem lenne 22.17, mennék is ki fotózni, olyan feldobós. Már 22.18

juice írta...

köszönöm Gábor, ha feldobós már megérte!

Mercutio_ írta...

Kösz a sztorit, feldobtad az estét...kacsapásztor!

juice írta...

örvendek :)